Clic a la fotografia per veure el quadern de sala
Clica a la fotografia per veure el quadern de sala

Yelena Cvejic 

Del 10 de març al 3 de maig de 2018
Inauguració a les 13 h
Cooperativa Moli Nou, Sant Boi de Llobregat, Barcelona.


"RIBA"
"En serbi, riba és peix és femení"

El treball artístic de Yelena Cvejic està basat en la seva pròpia experiència vital, entre altres coses, també com a migrant. Des del principi de la guerra en els Balcans, desenvolupa la seva vida i la seva activitat artística entre Madrid i Barcelona, sent els elements d'integració i distinció els temes del seu constant interès i aprenentatge.
Durant diversos anys, i des del principi del projecte, Yelena ha format part de LAC! Laboratori d'Art Comunitari, projecte de Cultura de sant Boi de Llobregat, i que exerceix com a professora i artista. També com a documentalista del mateix LAC!

Per La Peixateria, Yelena Cvejic/Yelena de Belgrado, ha realitzat una sèrie de fotografies on se situa físicament/presencialment en els entorns mateixos de l'exposició, en la peixateria, en els marges de la Cooperativa,Moli Nou; sostenint un peix en els seus braços i interrogant amb la mirada a l'observador, a l'espera d'una reacció, una resposta.
Recordant a Virgínia Wolf en la seva frase: "Sostinc l'arrel. Sóc l'arrel!, en Yelena igualment: Sostinc el peix, sóc el peix.
L'artista que neix a les ribes de l'aigua dolça del Danubi i el seu afluent Sava, també inclourà en aquesta mostra el treball amb el tèxtil desenvolupat al programa LAC! Amb el grup de dones de Benito Menni, i que retorna al seu origen, després de navegar per altres llocs de l'art.


No hay comentarios:

Publicar un comentario